В Германия няма да има задължителна ваксинация срещу COVID-19 - поне

...
В Германия няма да има задължителна ваксинация срещу COVID-19 - поне
Коментари Харесай

Пътуване със самолет - само след ваксина срещу Covid-19

В Германия няма да има наложителна имунизация против COVID-19 - най-малко в това твърди министърът на опазването на здравето Йенс Шпан. И въпреки всичко нуждата от слагането на такава против новия ковид може да възникне косвено – да вземем за пример, ако аероплан ните компании вкарат условие да се показва документ за имунизация, с цел да бъдат допускани жителите до услугите на въздушния превоз, предизвестяват в редакцията на немския народен ежедневник Die Welt.

В момента Международната асоциация за въздушен превоз обмисля опцията за въвеждане на специфичен „ имунизационен паспорт за пътешестване ", отбелязва вестникът. Освен това не всичко е в ръцете на самолетните компании: някои страни може да вкарат имунизацията като наложително изискване за влизане на териториите им. Подобен сюжет ще сложи аероплан ните компании в обстановка, в която няма да имат различен избор, с изключение на да изискват ваксина против COVID-19 като изискване за допускане на пасажери на борда.

Коронавирусът е заразна зараза, излъчена от човек на човек, и вероятността от зараза на борда на аероплан , където пасажерите седят в затворено пространство един до различен, нараства фрапантно, напомня вестникът. Ето за какво в бъдеще евентуално самолетните компании ще желаят да играят на несъмнено: всяко огнище на зараза на борда на аероплан ще бъде PR-катастрофа за цялата промишленост. Най-голямата немска самолетна компания „ Луфтханза “ към този момент твърди, че към момента не възнамерява да вкара условие за наложителен документ за имунизация.

Според Световната банка до 2018 година 4,2 милиарда души, т.е. повече от половината от популацията на света, са летели най-малко един път със аероплан. В същото време множеството жители, които употребяват въздушен превоз, не се смятат за изложени на риск и няма да са измежду първите, които ще получат ваксини против COVID-19. Според Die Welt в случай че самолетните компании вкарат наложителни документи за имунизация, това може да докара до основаването на черен пазар за подправени удостоверени
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР